Verschillende soorten verwarming in huis, de beste opties

0

Waar we tot voor kort enkel de reguliere verwarming kende met de elementen aan de muur, vaak onder de vensterbank, zien we tegenwoordig natuurlijk allerlei andere technieken die veel duurzamer zijn dan dat. BIj het gebruik van verwarmingselementen zorg je er namelijk niet voor dat je huis gelijkmatig wordt opgewarmd, waardoor je cv ketel vaak onnodig te lang blijft doordraaien. Dit zorgt ervoor dat je stukken meer gas gaat verbruiken, waar daarmee weer slecht is voor het milieu. Kortom, tijd voor alternatieven. Om je een idee te geven welke soorten verwarming er momenteel allemaal mogelijk zijn, hebben we de meest populaire varianten er voor je uitgepikt.

Vloerverwarming

In de meeste nieuwbouwhuizen wordt er standaard gekozen voor vloerverwarming. Het grote voordeel van deze vorm van verwarming, is dat je huis gelijkmatig wordt verwarmd en zo dus ook langer warm blijft. Tevens zorgt de betonnen vloer ervoor dat de warmte blijft hangen, waardoor je een stuk minder energie nodig hebt om je huis op de gewenste temperatuur te krijgen. Wel is het goed om te weten, dat wanneer je het koud hebt, je deze verwarming niet zo even een graad of 3 warmer kunt zetten. Dat kan uiteraard wel, maar het duurt even voordat het ook daadwerkelijk merkbaar is in huis.

Infrarood

Een relatief nieuwe techniek van verwarming is middels een infrarood verwarming. Dit zijn elementen die in je huis worden geplaatst en in principe weinig tot geen ruimte innemen. Deze elementen werken op basis van stroom en zijn dus bij uitstek geschikt om te gebruiken wanneer je ook zonnepanelen op je dak hebt. Deze elementen zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, maar tegenwoordig ook al in de vorm van een schilderij boven bijvoorbeeld je tafel of bank. Zo heb je geen idee dat het om een verwarming gaat, maar geeft hij wel warmte af.

Warmtepomp

Een relatief nieuwe manier van verwarming is middels een warmtepomp. Dit gebeurt momenteel enkel en alleen nog maar bij nieuwbouwhuizen. Uiteraard kun je er ook met een gasaansluiting voor kiezen dit te doen, maar daar zijn de meningen over verdeeld. Deze warmtepomp werkt op stroom en gebruikt onder andere lucht en ook het grondwater om je huis te verwarmen.

Share.

About Author

Comments are closed.