Een strafbeschikking op de mat? Daar is niks stoers aan!

0

Krijg jij een strafbeschikking op de mat? Dat is niet zo mooi! Ten eerste is goed om te weten dat wanneer je de strafbeschikking betaald, je deze niet meer kunt aanvechten. Als je namelijk deze boete betaald geef je toe dat je de overtreding gepleegd heb waar je de strafbeschikking voor thuis hebt gekregen. Dus denk goed na of deze strafbeschikking terecht is voor je deze betaald!

Bezwaar maken tegen een strafbeschikking

Zoals net al is gezegd. Betaal de boete niet als je in bezwaar wilt gaan. Bezwaar maken doe je bij de officier van justitie. Je hebt 14 dagen te tijd om dit bezwaar in te dienen vanaf het moment dat de strafbeschikking op de mat valt. Er zijn twee manieren om hier bezwaar tegen aan te tekenen. 

Ten eerste: stuur een brief

Deze brief wordt ook wel een verzetschrift genoemd. Het is handig om hierbij een strafrechtadvocaat in de hand te nemen. De strafrechtadvocaat weet precies hoe je zo’n brief op moet stellen en wat er in moet komen te staan. In de brief moeten de volgende gegevens komen te staan:

 

  • De datum die op de strafbeschikking vermeld staat;
  • Het nummer van het CJIB dat op deze brief vermeld staat;
  • Welke organisatie jou deze boete heeft gegeven. Dit kun je tevens terugvinden op de strafbeschikking;
  • Leg uit waarom je het niet eens bent met deze strafbeschikking en waarom je bezwaar maakt;
  • De datum waarop je deze brief opstelt;
  • Je handtekening, naam en adres.

Vervolgens maak je ook een kopie van de strafbeschikking en die stuur je mee met de brief die je samen met de strafrechtadvocaat hebt opgesteld.

Lever de brief in bij de balie van een parket bij jou in de buurt

Weet je niet wat een parket is? Dit is een kantoor van het Openbaar Ministerie. Je hebt de mogelijkheid om hier zelf naartoe te gaan maar de strafrechtadvocaat mag dit eventueel ook voor je doen of iemand wie jij daar schriftelijk toestemming voor hebt gegeven.

Om dit in de toekomst te voorkomen, zorg ervoor dat jij jezelf aan de regels houdt. Een strafbeschikking is immers alles behalve stoer!

Share.

About Author

Comments are closed.