Sporten onder begeleiding

0

Het dorpje Teteringen mag dan wel bij Breda horen, maar je komt makkelijker voor je boodschappen in het centrum van Oosterhout uit, dan dat je naar de binnenstad van de hoofdstad van de Baronie gaat rijden. Eigenlijk hadden ze Teteringen bij Oosterhout moeten indelen tijdens de herindeling van de gemeentes in de jaren negentig van de vorige eeuw, maar dat is achteraf makkelijker gezegd dan gedaan. Met de huidige verkeersdrukte op de weg naar Breda en op de Noordelijke Rondweg in Breda kijken steeds meer inwoners van Teteringen naar aanbod van diensten in Oosterhout.

 

K-fitness dé sportschool van Teteringen

Hoewel het dus op gemeentegrond in Oosterhout staat, is K-Fitness wel dé sportschool van Teteringen. Hemelsbreed is het nog geen twee kilometer rijden van het Bredaase kerkdorpje naar de Gekroonde Bel in Oosterhout, waar de sportschool zit. Bij de poort van het bedrijvencomplexje treffen van Bianca. Ze komt op haar elektrische fiets aanscheuren vanuit de richting van Breda. En ja, ze komt uit Teteringen. 

 

Personal Training

“Samen met twee buurtgenootjes doen wij hier sporten onder begeleiding”, zegt ze met een uiterst Brabantse tongval, “en dat bevalt ons prima. Als we naar Basic-Fit in Breda zouden moeten rijden, moeten we helemaal naar de andere kant van de stad. Dan zijn we bijna een uur onderweg. En nu is dat nog geen tien minuten. Heel fijn!” Bianca heeft haar laatste woorden nog niet eens uitgesproken en ze is al naar binnen gevlogen. Haar sportmaatjes konden deze ochtend niet meegymen. Zij zijn ook nog eens actief in het buurtwerk, vertelde Bianca. Ze maken voor deze dagen in Zaal 73, bij het kerkhof, kerstpakketten klaar voor de minderbedeelden in Teteringen. “Ik heb gisteravond alle dozen al klaargezet, zodat ik vanmorgen kon sporten. Die meiden moesten zo nodig All You Need is Love van vorig jaar terugkijken. Tja, dan kan je nu niet zomaar gaan sporten!

Share.

About Author

Comments are closed.