Doe niet zo flauw en zet die AdBlocker uit, wij mogen toch ook iets verdienen?

Coca Cola: de kleine moordenaar… (met grappig filmpje)

“Onderzoek heeft aangetoond dat er een directe relatie is tussen de consumptie van suikerhoudende dranken zoals cola en een toename van obesitas, diabetes, hart-en vaatziekten, beroertes en vele andere gezondheidsproblemen.” Aldus de website van The Real Bears. Hieronder wat feiten, tegenspraak, ons oordeel en een filmpje…

Wat feiten…

  • Het is nogal wat: het drinken van een glaasje cola volgens De echte Beertjes:
  • Elke extra suikerhoudende drank verbruikt per dag verhoogt de kans op een kind zwaarlijvig met ongeveer 60%.
  • Één glas frisdrank per dag verhoogt het risico op hart-en vaatziekten met 19% bij mannen.
  • Het drinken van één of twee suikerhoudende dranken per dag verhoogt het risico op type 2 diabetes met 25%.
  • Diabetes kan leiden tot erectiestoornissen.
  • De American Heart Association dringt er bij de Amerikanen op aan tot 60% minder suikerhoudende dranken te consumeren in 2020.
  • Jongens van 12 tot 19 jaar oud consumeren in de VS 273 calorieën per dag door suikerhoudende dranken en meiden 171 per dag.
  • De frisdrankbedrijven bewerken de markt zeer agressief om kinderen en jongeren het spulletje te laten drinken. Volgens de Federal Trade Commission, besteedde deze bedrijven in 2006 474 miljoen dollar aan marketing voor koolzuurhoudende dranken rechtstreeks aan jongeren. Dit is meer dan het dubbele van de marketing budget voor welk ander consumptieproduct dan ook.

De reactie van Coca Cola
Volgens Katie Bayne, Coca-Cola voorzitter van Noord-Amerika vertelt ons dat het allemaal niet waar is: “Er is geen wetenschappelijk bewijs die verbinding maakt met suikerhoudende dranken in realatie tot obesitas.” Pinokkio, Pinokkio, Pinokkio….

Enjoy???

Ons oordeel
“Ja, kijk, je moet natuurlijk geen drie liter cola per dag drinken. Je moet die zoete rommel natuurlijk wel afwisselen met veel koffie en bier, logisch toch.” Serieus: de beertjes hebben een punt, maar je moet zelluf ook ff nadenken. Natuurlijk is alleen cola of heel erg veel cola slecht voor je, maar dat geldt voor alles. Waarschuwend vingertje omhoog: “Denk aan de schijf van vijf!”. Waarschuwend vingertje naar beneden.

Film van de Beren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retourwww.wijkopenautos.nl